Domaine Fouassier

Grundlagt for flere generationer siden på toppen af Sancerre, gør Fouassier-familien til en de ældste vinavler-familier i Sancerre.

På tidspunktet for vinlusen (phylloxera) var Jules Fouassier en del af de 500 vinavlere i Sancerre landsby (i dag er der omkring ti).

Jules Fouassier plantede i 1902 Clos Paradis. Han vakte opsigt i vinmarken, da han plantede området med espalier, som vi kender det i dag, men da datidens vinavlere anvendte æsler til at arbejde i marken, og derfor beplantede de små jordlodder i tætte rækker, var  Jules Fouassier visionær og plantede med plads imellem.
Jules var altid en forløber og var den første, der brugte kobber og svovl til at kæmpe mod Oidium og dunet meldug.

Efter Første Verdenskrig sendte Jules sin søn, Gustave (og kælenavnet Tav), på en læreplads for at lære om handel. I 1923 deltog Gustave i en landbrugsmesse i Paris med nogle kolleger. Ingen kendte vinene fra Sancerre, men denne mindre og ikke-anerkendte vin, betagede allerede dengang en masse personer.

I dag strækker Fouassier sig over næsten 132,5 hektarer, hvoraf 80% er den ædle og meget gamle Sauvignon, og resten er fra den mest delikate og elegante Pinot Noir.
Fouassier udfører traditionel dyrkning, der kombinerer de ældste metoder og andre biologiske eller biodynamiske kulturer med de mest moderne i form af udstyr.

Nøgleordet er respekt for terroir! Fouassier respekterer miljøet, som er deres værktøj, og som repræsenterer den arv, som de vil give videre til de næste generationer.


Prisinterval
Nulstil
0
0


Nyheder
Tilbud
Sorter efter: Vis antal:
2 / 2 Produkter