Champagne Bouché Père & Fils

Mousserende vin er en alkoholisk drik, fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Den mest kendte mousserende vin type er den franske champagne.

Méthode Champenoise er den traditionelle champagne-metode, hvorpå Champagne og visse mousserende vine produceres. Efter den første fermentering og flaskelagring sker der en sekundær fermentering i flasken. Denne sekundære fermentering aktiveres ved tilsætning af gær og sukker. I den periode bliver flasken vendt på hovedet, så de ikke-fermenterede (og tungere) stoffer lægger sig ved åbningen. Efter remuage ("rysten") fryses flasken, og den åbnes hurtigt, så de ikke-fermenterede rester kan tømmes. Flasken proppes igen, og påsættes et trådnet, for at proppen ikke skal springe af før tid under den stadige frigøring af kuldioxid.

Charmat-metoden kaldes Metodo Charmat-Martinotti (eller Metodo Italiano) i Italien, hvor den blev opfundet, og er mest brugt. Vinen gennemgår sekundære gæring i rustfrit ståltanke eller beholdere af stål belagt med glasagtig emalje snarere end enkelte flasker, og tappes under pres i en kontinuerlig proces. Mange druesorter, inklusive Prosecco, egner sig bedst til gæring i tanke.

Prisinterval
Nulstil
0
0


Nyheder
Tilbud
Sorter efter: Vis antal:
6 / 6 Produkter